dijous, 29 de maig del 2008

PROTECCIÓ

PROTECCIÓ DEL MEDI NATURAL

Tan per al CXM com per a l'Ajuntament de Serra, el fet d'organitzar una activitat esportiva al bell mig d'un parc natural ens carrega de responsabilitat alhora d'aconseguir mantindre el nostre terreny de joc, la muntanya, en les mateixes condicions que el dia d'abans de la competició. O inclús millor. Per això seguim els següents principis:

- Dissenyar el recorregut perquè circule per senders i camins, durant la totalitat dels 25 km. El recorregut passa per algún tram del GR-10, i per multitud de senders que conecten els paratges més caracterísitics de la serra. I sempre evitant les dreceres, per evitar el seu deteriorament.

- No mantenim el recorregut marcat. Només el marquem el dia d'abans, i arrepleguem totes les marques el dia després. Així evitem la posible circulació d'usuaris de vehicles motoritzats. Això no resta que, de tant en tant, convidem a qui vullga a recórrer el circuit, acompanyats, i a peu ! per supost.

- Limitem la participació a 400 esportistes. Creiem que cal posar un límit raonable de participació, doncs l'impacte de més participants podria suposar un risc per l'estat dels senders. Dita del senderista: els senders es mantenen caminant per ells. I corrent també !!

- Evitem l'ús d'ampolles d'aigua als avituallaments. Servim els líquids en gots, que es fan servir al mateix avituallament, i on els esportistes poden desfer-s'en a les galledes que hi disponem. Segons el Reglament, és prohibit rebre avituallament fora dels límits d'aquest. És dir, 100 metres abans i 100 metres després.

- Homologuem el circuit. La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana ha estat encarregada de donar el vist-i-plau al recorregut de la K25. És més, cada any envia un equip arbitral que s'encarrega de verificar que el recorregut és apte per a una competició de carrera per muntanya. No només per les seues característiques esportives, sino també perquè respecta el medi natural per on discorreix.