dimecres, 11 de juny del 2008

K25 Serra 2006


Aquest diumenge 9 d’abril es va celebrar a la localitat valenciana de Serra la primera edició de la K25, trail de la Calderona. Una cursa per muntanya organitzada per l’Ajuntament de Serra i el club de muntanya CxM València.

El circuit d’aquesta prova pionera a la província de València constava d’una distáncia de 25 km salvant un desnivell positiu d 1.450 m, sols en pujada. El terreny que s’han trobat els participants ha sigut considerat pel jutge àrbitre de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, que homologaba la prova, com complet per la varietat de dificultats i diferents trams de terreny pel que s’ha disputat. També, l’opinió general dels participants han qualificat la K25 de molt dura, però molt bonica.

El primer en compeltar en recorregut ha sigut el favorit, l’alcoià Emili Sellés, internacional amb la Selecció Española de curses per muntanya i amb un palmarès extensíssim en el nostre esport i en el d’orientació.

Emili ha tirat des de l’eixida consciente que el tram favorable el tenia al principi, amb una duríssima pujada a l’Alt del Pí, amb trams del 47% de desnivell. Allí ja ha arribat amb ventaja sobre Juan Carlos Sánchez, actual campió autonòmic, i Juan Antonio Ruiz, que ha perseguit junts l’alcoià fins la segona ascensió, a Rebalsadors. El llarg descens ha servit per que Juan Antonio Ruiz, corredor que disputarà enguany la Copa del Món, guanyar uns segons que li han valgut fins a meta. Abans arribaria Emili Sellés, després de la tercera ascensió, al Sierro, amb un crono de 2h09:02. Un temps que serà difícil batir en properes edicions, donada la qualitat dels contrincants que ha tingut hui. Darrere d’aquest trio ha entrat en meta Santiago Alvarruiz, primer veterà.

La categoria femenina ha tingut en Míryam Talens com a protagonista que ha arribat en solitari a meta amb un crono de 2h55:45. Convidada per l’organització, no ha decidit la seua participació fins última hora, doncs són altres els objectius de la crevillentina. La triple campiona autonòmica, imbatuda al País Valencià des de 2004, ha tingut a tota una campiona d’Espanya com a perseguidora, la madrilenya Charo Rodríguez, que s’ha emportat el trofeu com a primera veterana. El tercer lloc ha sigut per la catalana Ana Belén Balagué.

Tan sols un 8% de corredors dels 500 inscrits no han pogut finalitzar la prova per diferentes causes, des d’abandonaments per les típiques lesions que ocasionen aquestes proves, fins corredors que no han aconseguit arribar al control de pas que exigeix el reglament. Els participants han qualificat d’aquesta prova de tot un èxit, i l’organització ha felicitat en diverses ocasions aquests per la valúa del seu esforç.